Notícia

CIEMEN defensa davant de les Nacions Unides la importància dels drets lingüístics

BREUS. Es tracta d'un nou pas vers la Declaració Universal dels Drets Lingüístics.

En el context d'un procés per aconseguir que les Nacions Unides aprovin una Declaració Universal dels Drets Lingüístics, el Centre Internacional per les Minories Ètniques i les Nacions (CIEMEN) va parlar ahir davant de l'Assemblea per tornar a sol·licitar que el Consell dels Drets Humans avancés cap a l'aprovació d'aquest document, o bé que ho encarregués al Comitè Assessor, de manera que els drets lingüístics "figurin a l'agenda de les qüestions a tractar amb urgència".

Verena Graf, membre i delegada del CIEMEN a les Nacions Unides, va recordar a la cambra que, segons l'atles lingüístic presentat fa unes setmanes per la UNESCO, prop de 2.500 llengües es troben en perill d'extinció. Graf va subratllar que a la Declaració Universal dels Drets Humans els drets lingüístics tenen una entitat diferenciada, i això fa que no puguin ser diluïts entre els drets culturals, de manera genèrica. Els drets lingüístics són, doncs, sobretot drets humans, de manera que s'haurien de tractar al Consell més que no pas a la UNESCO.

El CIEMEN ha participat a la sessió del CDH a través de la xarxa EBLUL, de la qual n'és membre. Podeu veure el vídeo de la intervenció en anglès, i també en francès. El text original, escrit pel president del CIEMEN Aureli Argemí, el podeu trobar aquí.