Notícia

Els analistes diuen que els candidats a les presidencials macedònies han ignorat la comunitat albanesa

BREUS. Cap dels municipis de majoria albanesa supera el 17% de participació

Macedònia ha celebrat aquest cap de setmana eleccions presidencials, que han resultat amb la victòria del candidat del partit de govern, VMRO-DPMNE. Però els comicis han obtingut una participació extremadament baixa, només dos punts per sobre del llindar del 40% requerit perquè els resultats siguin vàlids. En bona mesura, això es deu a la baixíssima participació de la comunitat albanesa del país, que representa aproximadament una quarta part de la població.

BalkanInsight.com explica que, segons analistes polítics, els dos candidats que concorrien a les eleccions -es tractava de la segona volta- "han desatès l'electorat albanès. Ningú s'ha dirigit a ells o els ha fet promeses clares per aconseguir-ne el suport".

Segons els resultats oferts per l'agència Makfax.com.mk, el municipi de majoria albanesa amb més participació ha estat Plasnica, un poble d'uns 2.000 habitants amb només el 16% d'assistència a les urnes, mentre que altres poblacions com Zelino -4.000 habitants- la xifra no ha arribat al 2%.

Segons Minority Rights Group, unes 500.000 persones a Macedònia són albaneses, d'un total de 2.100.000 habitants.

Més informació: