Notícia

El Sàhara Occidental estrena canal de televisió

BREUS. RASD-TV emetrà en satèl·lit i en terrestre des dels camps de refugiats de Tinduf, a Algèria.

El Front Polisario ha anunciat l'entrada en funcionament del primer canal de televisió sahrauí a partir d'avui, coincidint amb l'inici de la lluita armada entre aquesta organització independentista i l'exèrcit espanyol, el 20 de maig del 1973. RASD-TV, que agafa les sigles de la República Àrab Sahrauí Democràtica, emetrà des de Tinduf, al sud d'Algèria, on prop de 200.000 sahrauís viuen en els camps de refugiats més longeus del planeta.

Les seves emissions es podran seguir als campaments per via terrestre, mentre que a la resta del continent africà, així com a Europa occidental i Pròxim Orient, es podrà fer mitjançant la televisió per satèl·lit. Els continguts del nou canal seran informatius, culturals i documentals, i segons el seu director, Mohamed Salim Ahmed Labaid, servirà per "trencar el bloqueig imposat sobre la qüestió del Sàhara Occidental", i "reforçarà el missatge del poble sahrauí per a denunciar les violacions dels drets humans que estan totalment silenciades", recull AfrolNews.

Segons el diari Público, l'associació sevillana Amistat amb el Poble Sahrauí, una de les moltes organitzacions de l'Estat solidàries amb el país nord-africà, ha posat els recursos econòmics necessaris per al llançament del canal de televisió, mentre que el material tecnològic ha estat donat per diversos canals autonòmics.

Més informació: