Breu

Un intent d’assalt a una base turca a la Regió del Kurdistan del l’Iraq acaba amb dos manifestants morts

La protesta, la primera d’aquesta magnitud, denunciava els bombardejos repetits de l’aviació i l’artilleria turques contra el territori

Un moment de l'intent d'assalt de la base turca.
Un moment de l'intent d'assalt de la base turca. Autor/a: Kurdistan24
Una protesta popular a Sheladize, al nord de la Regió del Kurdistan de l’Iraq, contra les operacions de bombardeig de l’exèrcit turc ha acabat aquest cap de setmana amb dos manifestants morts a mans de soldats turcs, segons que reporten mitjans locals. Els manifestants, diversos centenarsvan intentar assaltar una base turca en territori kurd iraquià per protestar contra la mort de sis persones al llarg de la setmana a causa dels bombardejos de l’aviació turca.

Turquia bombardeja repetidament la franja nord del territori kurd iraquià en el marc de les operacions contra la presència i control parcial que el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK) manté a la zona. No només, sinó que Turquia hi manté una vintena de bases militars. Aquest ha estat el primer cop que la població local ha dut a terme una acció d’aquesta magnitud contra una base turca.

Segons el ministeri dels Peixemergues, del govern regional kurd iraquià, des de principi de 2015 fins a final de 2018 l’exèrcit turc ha protagonitzat no menys de 800 bombardejos —aeris o d’artilleria— a la zona.

El ministeri d’Afers Estrangers iraquià ha emès una nota en què afirma que elevarà una protesta davant l’ambaixador turc a Bagdad. El ministre de Defensa turc, Hulusi Akar, ha anunciat que els bombardejos continuaran i ha acusat el PKK d’haver-se “infiltrat” entre els manifestants.