Breu

El partit danès i frisó de Slesvig retorna al Bundestag després de 70 anys d’absència

Stefan Seidler n’ocuparà l’escó

Stefan Seidler vota a les eleccions de 2021.
Stefan Seidler vota a les eleccions de 2021. Autor/a: Stefan Seidler @ Twitter
L’Associació de Votants de Slesvig Meridional (SSW) ha obtingut el seu primer escó a la cambra baixa del Parlament federal alemany, o Bundestag, des de 1949, darreres eleccions on havia aconseguit representació. El partit ha sumat més de 55.000 vots a les eleccions federals d’aquest 26 de setembre a Alemanya.

L’SSW, d’orientació socioliberal, és un partit de la regió de Slesvig Meridional, la zona fronterera amb Dinamarca, i representa els interessos dels danesos i dels frisons que hi viuen. En ser considerat un partit representant de minories, està exempt del llindar del 5% dels vots que s’aplica als altres partits per a obtenir representació parlamentària.

L’escó de l’SSW l’ocuparà Stefan Seidler, qui ha promès de defensar els interessos del nord, que segons ell rep un finançament insuficient per part de les autoritats federals.

Per contra, el Partit de Baviera, o Bayernpartei (independentisme bavarès conservador), ha tornat a quedar fora del Bundestag, amb 33.000 vots, cosa que representa un retrocés respecte de les eleccions de 2017, quan n’havia aconseguit 58.000.