Breu

Nationalia publica un dossier sobre la comunitat armènia de Catalunya

Autors armenis i catalans descriuen els orígens i actualitat del col·lectiu armeni al país

Nationalia i la seva entitat editora, el CIEMEN, han publicat el dossier “El poble armeni a Catalunya”, en què autors armenis i catalans descriuen els orígens i actualitat del col·lectiu armeni de Catalunya i es fixen en aspectes essencials de la vida nacional d’aquest poble, com la llengua, la lluita pel reconeixement del genocidi, el conflicte del Karabakh o la situació de les dones.

És el primer cop que es publica un dossier dedicat exclusivament a la comunitat armènia a Catalunya, la qual s’acosta actualment a la xifra de 5.000 persones, la majoria arribades durant els anys noranta, després de l’esfondrament de l’URSS. El dossier es fixa tant en la situació a la comunitat autònoma de Catalunya com a la Catalunya del Nord.

El dossier està coordinat per David Forniès, coordinador de Nationalia, i compta amb articles de Queralt Castillo, Elmira Baldryan, Seda Hakobyan, Emma Hakobyan, Lluís Dagues i Levón Grigorián, a banda d’una entrevista amb els presidents de l’Associació Cultural Armènia de Barcelona, Datev Soulian, i de l’Associació Armènia a Catalunya Ararat, Sarkis Hakobyan.

El dossier és el desè títol de la Col·lecció Drets Col·lectius, publicada a Nationalia dins del projecte d’educació per la justícia global Som Part, que impulsa el CIEMEN des de 2015 i que aborda els drets de les comunitats residents a Catalunya que, actualment o en el passat recent, han travessat una situació de minorització als seus països d’origen.