Breu

Nou volum de la Col·lecció Drets Col·lectius, dedicat a la revitalització lingüística

El dossier inclou una aproximació teoricopràctica i estudis de cas de quatre llengües minoritzades

Nationalia acaba de publicar el nou volum de la Col·lecció Drets Col·lectius, l’onzè, dedicat a la revitalització de les llengües minoritzades, un treball elaborat pels lingüistes Albert Badosa Roldós, Alejandro García Matarredona, Alina Moser i Albert Ventayol Boada, i editat pel coordinador de Nationalia, David Forniès. El volum respon a qüestions com ara si és possible revitalitzar una llengua minoritzada, qui ho pot fer i com, o quina és la tasca dels lingüistes i dels activistes de la comunitat de parlants.

A banda d’un abordatge teoricopràctic, fet des d’una perspectiva divulgativa i amb l’objectiu de ser entenedor per a tots els públics, el volum inclou estudis de cas de quatre llengües minoritzades: el maori, el nàhuatl, el sòrab i el vilamovià.

Els quatre lingüistes que han elaborat el dossier són membres del Grup de Lingüistes per la Diversitat (GLiDi), un col·lectiu que té per objectiu promocionar el coneixement de la diversitat lingüística tant en l’àmbit acadèmic com en el divulgatiu, i contribuir a la descripció, recerca i promoció de llengües subordinades arreu del món.

El volum La revitalització lingüística s’ha publicat dins del projecte d’educació per la justícia global Som Part, del CIEMEN.