Notícia

Brussel·les convida Bòsnia a apropar-se a Europa

Després que una desena de milers de serbobosnians es manifestessin contra la independència de Kosovo, la Comissió Europea ha cridat Bòsnia-Hercegovina a signar l'Acord d'Associació i Estabilització.

Mentre a la ciutat bòsnia de Banja Luka unes 10.000 persones sortien al carrer per dir que "Kosovo és Sèrbia" i amenaçaven amb la secessió de la República Sèrbia de Bòsnia, representants de la Comissió Europea van reiterar ahir la intenció de signar amb Bòsnia-Herzegovina l'Acord d'Associació i Estabilització (AAE), que podria permetre a aquest Estat multiètnic fer els primers passos cap a la integració europea.

Olli Rehn, comissionat per l'ampliació de la Unió Europea, va anunciar estar "a punt per a signar l'AAE amb Bòsnia-Herzegovina d'aquí poc, a l'abril aproximadament", segons informa EU Observer. Rehn va afegir que l'AAE és "una gran oportunitat pel país", i va expressar la seva confiança en que "els líders [de Bòsnia] no malbarataran aquesta oportunitat".

IMATGE: Mapa dels processos d'Associació i Estabilització. En blau, els Estats membres de la Unió Europea. En vermell, els estats que estan protagonitzant aquest procés. Extret de Viquipèdia.

 

Més informació: