Notícia

La Junta Electoral de la província de Barcelona prohibeix la recollida de signatures del 9-M

Malgrat tot, les entitats convocants tiraran endavant la campanya · Els seus portaveus han destacat la contradicció de la pròpia Junta Electoral, ja que a Girona sí que ha permés l'acte.

La Plataforma pel Dret de Decidir (PDD) i Sobirania i Progrés (SiP), les dues entitats que han organitzat un acte conjunt de recollida de signatures arreu dels Països Catalans aquest diumenge, han sabut avui divendres que la Junta Electoral Provincial de Barcelona no autoritza aquesta campanya. Tot i això, els portaveus de les dues entitats han anunciat en roda de premsa que tiraran endavant les taules de recollida de signatures.

PDD i SiP han lamentat que la Junta Electoral "interpreti subjectivament les intencions" de la campanya, i han afegit que aquesta interpretació va en contra dels drets democràtics de la ciutadania, perquè, segons han dit els seus protaveus, "en cap cas es volia fer campanya electoral".

Tanmateix, la Junta Electoral Provincial de Girona sí que ha autoritzat la campanya. Segons les entitats, "això demostra que no és una acció contrària a la legalitat vigent, sinó una interpretació partidista en contra dels drets dels catalans/es".

En el comunicat, que també es pot llegir al seu lloc web, les dues plataformes han demanat "el suport de tota la ciutadania perquè aquest 9 de març i en les properes dates surti al carrer pel dret de decidir".

Per aquesta campanya PDD i SiP compten amb 3.000 voluntaris, unes 400 taules en més de 140 municipis arreu dels Països Catalans. L'objectiu, segons la PDD, és doble: d'una banda, donar un darrer impuls a la campanya Decideixo Decidir!, que des de l'any 2006 es dedica a aconseguir signatures perquè els Parlaments autonòmics dels territoris de parla catalana puguin celebrar referèndums vinculants i, evidentment, amb l'objectiu que aquests organismes puguin fer, si ho desitgen, una consulta popular sobre l'autodeterminació. D'altra banda, amb la venda de mocadors i senyeres la PDD té la voluntat d'assegurar-se la independència financera de partits i institucions. 

 

Més informació a Nationalia: