Notícia

Resposta a Air Berlin a la xarxa i les institucions

BREUS. Les mentides del director de la companyia, que assegura que el castellà ja no és oficial a Mallorca, causen indignació arreu dels Països Catalans.

Des que la setmana passada es van conèixer les polèmiques afirmacions que el director d'Air Berlin, Joachim Hunold, va fer contra la llengua catalana, hi ha hagut diverses respostes institucionals i cíviques. És el cas de la Generalitat de Catalunya, que a través del seu delegat a Alemanya, Martí Estruch, ha dit a Hunold que “menysprear la llengua catalana és menysprear la seva cultura i els seus parlants”. D'altra banda, el president del Govern de les Illes Balears, Francesc Antich, es reunirà amb el responsable de la companyia per explicar-li la política lingüística de la institució.

Pel que fa a la resposta cívica, institucions com Obra Cultural Balear han mostrat la seva indignació amb una campanya d'enviament massiu de cartes a la companyia, tot demanant una rectificació. També han enviat mails les webs d'e-criteri i Catalunya Acció, entre d'altres.

Hunold va proferir els seus atacs contra la llengua catalana en l'editorial de la revista de la companyia que els viatgers poden consultar a l'avió. Allà hi escrivia que “avui l'espanyol ja no és llengua oficial”, que “hi ha pobles de l'illa en els quals els nens ja no parlen espanyol”, i que el fet d'anomenar Platja de Palma a la Playa de Palma “ja no sona com la llengua d'un imperi mundial” (sic). Tot això va ser arran d'una carta que la direcció de política lingüística del Govern balear havia enviat a la companyia, convidant-la a utilitzar "les llengües oficials a les Illes".

Més informació: