Notícia

600.000 persones miren la BBC en gaèlic escocès durant la primera setmana d'emissió

La posada en marxa de BBC Alba supera les expectatives, malgrat no ser encara disponible a través del satèl·lit més popular · Les xifres mostren com el nou canal ha engrescat no només els parlants de gaèlic, sinó bona part de la resta d'escocesos.

Ja són disponibles les dades sobre l'audiència de BBC Alba, el nou canal de la televisió pública britànica que emet només en llengua gaèlica, una de les llengües pròpies d'Escòcia. Segons The Herald unes 610.000 persones, aproximadament el 15% dels escocesos, van sintonitzar la cadena durant la seva primera setmana de vida.

El nou projecte, en emissió des del passat 19 de setembre, té com a objectiu atraure no només els parlants de gaèlic sinó a tots els escocesos, i és per això que tots els continguts són subtitulats en anglès. De fet, aquestes primeres dades mostren que el canal ha estat vist per molta més gent que els parlants de gaèlic, xifrats en uns 66.000. La directora de BBC Alba, Margaret Mary Murray, ha explicat aquest èxit així: "sembla que la gent s'ha sentit atreta per la frescor i la originalitat de l'enfocament del canal."

No és estrany que Murray s'hagi mostrat "encantada" amb aquestes primeres dades d'audiència. El canal es pot veure de moment amb tres satèl·lits diferents: Sky, Freesat i Virgin Media, però no encara amb el més popular de tots: Freeview, de manera que les perspectives són encara més bones, comptant que tard o d'hora el canal també es pugui veure a través d'aquest satèl·lit.

Segons altres estudis, també ressenyats per The Herald, BBC Alba ha registrat unes millors dades a les Highlands i les illes, on gairebé una de quatre persones han mirat el canal. Arreu del país, el 82% de parlants de gaèlic l'han vist almenys una vegada durant aquesta primera setmana.

Més informació: