Notícia

Les Balears s'afegeixen a Euskadi, Galícia i Catalunya en la defensa conjunta de les llengües pròpies

BREUS. L'objectiu del protocol és fomentar-ne l'ús a l'Administració estatal i la Unió Europea, entre d'altres àmbits

El Govern de les Illes Balears ha anunciat aquesta setmana la seva adhesió al protocol de col·laboració que el passat 16 de març de 2007 a Bilbao van firmar els Governs de Galícia, Euskadi i Catalunya. Aquest acord treballa per "donar impuls a les polítiques lingüístiques dels territoris respectius i unir esforços per treballar en la normalització de les llengües oficials diferents del castellà". D'aquesta manera, el País Valencià és l'única comunitat autònoma amb llengua oficial diferent del castellà que queda fora d'aquest acord.

Segons el protocol, les governs autonòmics s'intercanvien i treballen amb accions conjuntes de comunicació i informació en els camps de terminologia, promoció de mesures de protecció i ús de les llengües, ensenyament i difusió internacional.

L'acord recorda que, segons l'informe elaborat el 2002 sobre el compliment a l'Estat espanyol de la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries d'Europa (CELROM), hi ha "grans mancances observades en la justícia i l'administració estatal pel que fa al respecte efectiu de les llengües oficials distintes del castellà".

Més informació: