Notícia

Suècia es compromet a 'preservar' les seves llengües minoritzades

BREUS. El Govern anuncia un pressupost de 70 milions de corones per reformar les polítiques sobre minories.

El Govern suec ha refermat el seu compromís amb les llengües minoritzades del país, amb una partida de 70 milions de corones per extremar la protecció de la llengua finesa, del meänkieli, el jiddish, el romaní i els dialectes sami, les principals llengües parlades al país, a part del suec.

Segons informa IceNews.is, el ministre d'Integració de Suècia, Nyamko Sabuni, ha reconegut que "el futur de les llengües minoritàries nacionals és incert, i per algunes llengües la situació és complicada". Sabuni s'ha compromès a traçar una "estratègia col·lectiva" per respondre a les necessitats d'aquestes minories, així com a "incrementar-ne la consciència" i assegurar que Suècia "fa una tasca millor per complir amb els seus compromisos en matèria de drets humans".

El representant del Govern ha afirmat també que qualsevol ciutadà té el dret a comunicar-se amb les oficines governamentals en finès i sami, apart de la llengua sueca. Segons IceNews, l'any 2000 Estocolm ja va donar un estatus especial de minoria nacional a les llengües mencionades més amunt.

Més informació: