Notícia

La plataforma 10Mil a Brussel·les demanarà un referèndum sobre l'autodeterminació

Vol presentar una iniciativa legislativa popular per fer entrar la qüestió al Parlament de Catalunya · El col·lectiu va néixer per organitzar una manifestació independentista a Brussel·les el dissabte 7 de març · Eurodiputats europeus rebran una delegació formada per catalans de la societat civil.

Avui s'ha presentat a Barcelona una nova iniciativa de la societat civil catalana que té per objectiu fer arribar el debat de l'autodeterminació a la cambra legislativa catalana. Es tracta de la plataforma 10Mil a Brussel·les per l'Autodeterminació (10Mil.cat) que, com el seu nom indica, ha promogut una manifestació que es pretén multitudinària per aquest dissabte 7 de març a Brussel·les.

Els portaveus de 10Mil.cat han anunciat, pocs dies abans de la manifestació, que prepararan una iniciativa legislativa popular, és a dir, una recollida de signatures que permeti que el Parlament debati la qüestió de l'autodeterminació de Catalunya, la voti i, si surt endavant, pugui convocar un referèndum -competència de la qual, malgrat tot, encara no disposa la cambra catalana-. La data proposada per la consulta és el 12 de setembre del 2010, i els seus impulsors han explicat que compten amb el suport de cinc partits polítics catalans (CDC, ERC, UDC, IC-V i EUiA).

Manifestació a Brussel·les i reunió a l'Eurocambra
Durant més de cinc mesos tot un seguit de persones, a títol individual, han treballat per impulsar i coordinar una manifestació que aplegués deu mil catalans a Brussel·les per aconseguir que "l'autodeterminació de Catalunya figuri en l'agenda internacional", així com influir en els partits polítics nacionals perquè "es declarin oficialment a favor de la independència i la incloguin en el seu programa".

Per tal de donar a conèixer aquesta iniciativa i la realitat catalana, una delegació es reunirà aquest dijous, dos dies abans de la manifestació, amb diversos parlamentaris de l'Eurocambra, als quals entregaran una declaració oficial i convidaran a difondre el cas català dins del Parlament Europeu.

Més informació: