Notícia

Mobilitzacions a favor del català per Sant Jordi

BREUS. Una manifestació a Barcelona i Palma, i un espectacle organitzat per organitzacions de migrants i la Plataforma per la Llengua són alguns dels actes.

La diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, és un any més motiu de reivindicacions cíviques a favor de la cultura i la llengua catalanes arreu del país. Un dels actes destacats és l'espectacle que, com ja és tradicional, ha preparat la Plataforma per la Llengua juntament amb vint-i-quatre entitats catalanes que representen comunitats immigrades d'arreu del món: la Casa Eslava, la Federació d'Entitats Equatorianes de Catalunya, Els Altres Andalusos, l'Associació de Treballadors Pakistanesos, i un llarg etcètera. Sota l'eslògan “Català, llengua comuna”, aquestes organitzacions presentaran l'espectacle Detotarrel, que entre les 11 del matí i les nou del vespre reunirà a plaça Universitat, de Barcelona a cantants i músics d'origen català i d'altres de nouvinguts.

L'Esquerra Independentista del Barcelonès ha convocat una manifestació a Barcelona amb l'eslògan “El bilingüisme trepitja la nostra llengua: als Països Catalans, en català!”. I el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, Joves de Mallorca per la Llengua i Maulets n'han organitzat una altra a Palma de Mallorca, convocant “el jovent en defensa del català, envers els atacs continus al català, la llengua pròpia de l'illa”.

Més informació: