Notícia

Milers de persones demanen als parlamentaris catalans que avancin cap a l'autodeterminació

Vuit diputats es comprometen a 'proclamar la voluntat d'arribar a la independència'.

Milers de persones es van manifestar dissabte passat davant del Parlament de Catalunya per demanar als diputats catalans d'adopció d'una estratègia per a la independència de Catalunya. L'acció, convocada pel grup Acte de Sobirania, tenia el suport de les principals entitats independentistes catalanes, com Deumil.cat, Sobirania i Justícia, Sobirania i Progrés i la Plataforma pel Dret de Decidir, entre d'altres.

Després de la lectura del manifest a l'Arc del Triomf, la manifestació es va dirigir al Parc de la Ciutadella, on s'havien convocat els 135 parlamentaris catalans perquè rebessin els manifestants i expliquessin, en paraules de l'organització, "si estan disposats a proclamar al Parlament la necessitat i la voluntat d'arribar a la independència de Catalunya". Només deu diputats van respondre a la crida, dels quals vuit -d'Esquerra Republicana de Catalunya- van signar el compromís, i dos -de Convergència i Unió- van declinar fer-ho.

El grup Acte de Sobirania ha valorat positivament l'acció de dissabte, i l'ha definida com "una escletxa dins del Parlament cap a l'independentisme. Pel que fa a les xifres, l'organització diu que hi han participat 5.000 persones i la Guàrdia Urbana, 1.400.

Més informació: