Notícia

Els alumnes extremenys podran estudiar portuguès a partir de l'any que ve

BREUS. Encara no ho poden fer les escoles de Galícia, malgrat que és una reivindicació clàssica dels defensors de la llengua gallega.

Un acord entre els Governs espanyol i portuguès permetrà que la llengua de Portugal pugui estudiar-se com a matèria optativa a sis escoles d'Extremadura l'any que ve, i a tota la comunitat autònoma d'aquí a quatre anys. L'acord, que és bidireccional, preveu l'enviament, per part del ministeri d'educació portuguès, del professorat necessari per a complir els terminis. Es calcula que hi ha uns 10.000 parlants nadius de portuguès a Extremadura, a la regió d'Olivença.

La ministra d'educació portuguesa, Maria de Lurdes Rodrigues, ha dit que el seu ministeri està duent a terme converses per arribar a un acord similar tant amb Castella i Lleó com amb Galícia, els altres dos territoris fronterers amb Portugal. En el cas de Galícia, a més, hi ha el fet que la llengua pròpia del país és de la mateixa família que el portuguès, la qual cosa suposaria una gran facilitat als alumnes gallecs a l'hora d'adquirir la nova llengua.

Més informació: