Notícia

Europa Ecologia Bretanya presenta el seu candidat a les eleccions regionals de 2010

BREUS. Guy Hascoët, exsecretari d'Estat, defensarà un programa federalista i centrat en la lluita contra el del medi ambient.

Europa Ecologia Bretanya, la coalició formada pels Verds, la Unió Democràtica Bretona i independents del món sindical i associatiu, ha anunciat aquesta setmana el que serà el seu candidat per a les eleccions a l'Assemblea de Bretanya que se celebraran el març de l'any vinent. Es tracta de Guy Hascoët, un personatge conegut per al conjunt de França perquè va ser el secretari d'Estat de Lionel Jospin entre el 2000 i el 2002.

Hascoët és un polític de marcat perfil ecologista -és cofundador dels Verds-, però dins d'Europa Ecologia desenvoluparà també idees federalistes per al conjunt de la Bretanya, gràcies a la presència dins la coalició del partit autonomista Unió Democràtica Bretona.

A través d'Europa Ecologia, l'UDB és el partit sobiranista bretó més ben posicionat per obtenir representació a l'Assemblea de Bretanya, per sobre d'altres formacions, com el Partit Bretó, Emgann o el Partit Federalista de Bretanya. Actualment l'UDB tenen 4 escons a la cambra bretona, d'un total de 83.

Més informació:

Més informació a la fitxa de Bretanya i el dossier Pobles i nacions d'avui: Bretanya.