Breu

Llancen una campanya de micromecenatge per finançar una televisió en línia en llengua còrnica

Els impulsors demanen 6.000 lliures per produir programes de manera regular

No existeix cap cadena de televisió en còrnic que emeti regularment, i aquesta és un buit que la Comunitat de la Llengua Còrnica, o Kowethas an Yeth Kernewek, vol mirar d’omplir. Amb aquest objectiu, l’entitat ha llançat una campanya de micromecenatge per finançar una televisió “en línia i sostenible” en el temps, per a la qual demanen 6.000 lliures esterlines.

La base d’aquesta televisió ja existeix: és Pellwolok an Gernewegva, un servei voluntari que compta amb alguns programes disponibles a YouTube. Però li manquen recursos essencials i mínims, com ara disposar d’un petit estudi per poder produir programes de manera regular i per poder capacitar els voluntaris en continguts audiovisuals.

Els impulsors de la campanya consideren que disposar de continguts audiovisuals és fonamental per garantir la supervivència d’aquesta llengua cèltica, parlada a Cornualla (extrem sud-oest del Regne Unit) per mig miler de persones i que viu un procés de reviscolament després d’haver quedar pràcticament extingida.