Notícia

Norfolk vota "sí" a demanar un referèndum sobre el seu futur polític

El 68,4% dels votants en la consulta no vinculant d'avui volen que el govern australià els consulti oficialment sobre l'autonomia de l'illa · Canberra tancarà el juliol de 2016 l'assemblea legislativa de Norfolk · El govern illenc s'oposa a la mesura

Els habitants de Norfolk han votat favorablement al dret a l'autodeterminació de l'illa, en la consulta no vinculant que tenia lloc avui en aquesta dependència autònoma australiana. Segons les dades publicades pel govern de Norfolk, el 68,4% dels votants han dit "sí" a reclamar un referèndum oficial sobre el futur polític de l'illa.

Norfolk disposa d'una assemblea legislativa i d'un govern autònom des de 1979. Però aquest març, el Parlament australià va decidir tancar la cambra legislativa de Norfolk el juliol de 2016 i substituir-la per un consell local amb moltes menys competències.

El govern de Norfolk es va oposar a la decisió de Canberra i va anunciar que organitzaria una consulta -la d'avui- perquè els illencs poguessin dir si volien un referèndum oficial.

Pel primer ministre de Norfolk, Lisle Snell, "el poble de l'illa de Norfolk avui ha dit clarament que volen tenir la paraula sobre el model futur de govern de l'illa de Norfolk, no només un model de govern que els és imposat". Snell ha afegit que es posarà en contacte amb el govern australià i amb l'oposició per tal d'assegurar-se que la decisió dels illencs "és respectada".

(Imatge: paisatge de Norfolk / fotografia: Thinboyfatter.)

Més informació: