Notícia

El Partit de la Nació Corsa rebutja l'oferta d'aliança dels independentistes

BREUS. Els sondeigs auguren uns bons resultats als autonomistes i una caiguda rellevant a Corsica Libera.

Definitivament no hi haurà front nacionalista cors a les properes eleccions a l'Assemblea de l'illa mediterrània, les quals s'han de celebrar durant el 2010. L'àmplia distància i les fredes relacions entre autonomistes i independentistes és evident des que la coalició Unione Naziunale, -que els havia agrupat els primers anys de la legislatura- es va trencar l'any passat. Però aquesta setmana el Partit de la Nació Corsa (PNC) n'ha esvaït qualsevol dubte, en declinar públicament l'oferta d'unir esforços que havia fet la refundada formació independentista Corsica Libera. Fonts d'aquest partit havien anunciat que proposarien als altres partits nacionalistes "una base de convergència" per tal d'estudiar punts de contacte i possibilitats de col·laboració.

Però Jean-Christophe Angelini -el líder del PNC- no n'ha volgut saber res de la proposta dels independentistes, encapçalats per Jean-Guy Talamoni. Angelini ha dit que entre les dues formacions no hi ha "cap lligam conflictiu ni competitiu", i que la direcció d'una i altra "són ben distintes", per això cal que cadascuna presenti la seva pròpia llista.

A banda del fet que foren els independentistes els que van trencar la coalició fa un any, la rotunda oposició del PNC a l'acord pot tenir a veure amb els resultats d'un sondeig publicat recentment, segons el qual el seu partit seria el més beneficiat de tots els nacionalistes corsos, amb un 11% dels vots que, sumats amb un 6% que obtindrien els també autonomistes de Gilles Simeoni (Inseme per a Corsica), donarien un 17%, és a dir, dos punts percentuals més que a les eleccions del 2004, quan es van presentar amb la formació de Talamoni. Ara, aquest, cauria fins a un irrisori 4% que arribaria a impedir-li la presència a l'Assemblea de Còrsega.

Més informació:

Més informació a la fitxa de Còrsega i al dossier Pobles i nacions d'avui: Còrsega.