Notícia

Un grup d'entitats catalanes demanen als partits que abandonin la via estatutària

El col·lectiu Acte de Sobirania, format per diverses plataformes independentistes, fa una plantada avui dijous davant del Govern de la Generalitat · És el primer acte d'una sèrie de mobilitzacions per responsabilitzar els dirigents polítics de la crisi de l'Estatut i el finançament, i pressionar-los perquè avancin cap a l'autodeterminació.

Representants de diverses entitats independentistes catalanes han impulsat per aquesta tarda un acte públic de protesta contra el procés estatutari en el qual s'ha encallat el principat de Catalunya d'ençà de l'aprovació, per part del Parlament català, d'un nou text l'any 2006. El grup Acte de Sobirania ha convocat la societat catalana a escenificar, davant de la Generalitat de Catalunya, "la fi de la via estatutària". Els organitzadors atribueixen el "fracàs de l'Estatut"als polítics catalans, i és per això que durant l'acte d'avui, emplaçaran els representants de la societat a "donar respostes que ens permetin sortir de la situació actual".

El mateix grup té previst fer una nova concentració el dia 27 de juny davant del Parlament català, on hi haurà una plantada per donar l'oportunitat als diputats catalans a respondre a les seves reivindicacions. L'acte d'aquesta tarda es farà simultàniament a la plaça Sant Jaume, de Barcelona, i a la Plaça del Vi, a Girona, a dos quarts de vuit del vespre.

El grup Acte de Sobirania compta amb el suport d'una bona colla d'entitats cíviques, entre les quals hi ha la Plataforma pel Dret de Decidir, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia, la Comissió de la Dignitat o Deumil.cat, entre d'altres. Es declara partidari de la independència de Catalunya i "hereu de l'esperit de l' l'Assemblea de Catalunya, de la Marxa de la Llibertat, de les manifestacions del 2006, el 2007 a Barcelona i la de 2009 a Brussel·les".

Més informació:

Més informació a la fitxa dels Països Catalans.