Notícia

Un nou partit polític representarà els gitanos de Perpinyà

La ciutat nord-catalana té una històrica comunitat gitana de 15.000 persones al barri de Sant Jaume · Unió i Reagrupament de la Població Gitana serà liderat pel president de l'Associació de Gitanos de França, Germain Soles, que té experiència política com a exregidor de Perpinyà.

Un nou partit podria irrompre al panorama polític de Perpinyà, la capital de la Catalunya Nord. El diari digital La Clauexplica que el passat 16 de juliol es va donar a conèixer Unió i Reagrupament de la Població Gitana, una formació que tindrà com a objectiu defensar els drets i els interessos de la nombrosa comunitat gitana de la ciutat, estimada en unes 15.000 persones que viuen principalment al barri de Sant Jaume.

El nou grup és liderat per Germain Soles, president de l'Associació dels Gitanos de França i exregidor de l'ajuntament de Perpinyà per la Unió per un Moviment Popular, de Jean-Paul Alduy. Els seus responsables consideren que cap dels partits actuals es preocupa prou d'aquesta comunitat, que en general viu en barris molt degradats.

Tot i ser originàriament un poble nòmada, la presència gitana a Perpinyà està consolidada, com a mínim, des del segle XV, durant la segona gran migració provinent de l'Europa oriental. Un dels trets característics dels gitanos de Perpinyà és que en general han mantingut el català com a llengua d'ús habitual, de manera que és força freqüent sentir el català als barris de Sant Jaume, l'Alt Vernet i el Nouveau Logis.

Més informació: