Notícia

Un diputat liberaldemòcrata presenta un projecte de llei per l’autogovern de Cornualla

BREUS. La votació al Parlament britànic s’ajorna fins el proper 16 d’octubre.

Dan Rogerson, diputat còrnic del grup liberaldemòcrata, va presentar el passat 14 de juliol un projecte de llei al Parlament del Regne Unit, a Westminster, per avançar en l'autogovern de Cornualla segons el model gal•lès o, en certa mesura, escocès. La propsota finalment no va ser votada, i es va ajornar fins el proper 16 d'octubre, pocs mesos abans de les eleccions parlamentàries, que han de tenir lloc el juny del 2010 com a tard.

Aquest any Cornualla ja havia fet un petit pas endavant en aquesta direcció, amb la creació del Consell de Cornualla, l'autoritat unitària dels sis districtes del comtat, que malgrat tot no té competències legislatives. Si s'aprovés la proposta de Rogerson, el Consell adoptaria competències del Parlament britànic i dels "quangos" regionals, l'acrònim utilitzat al Regne Unit per a les "organitzacions nacionals governamentals quasi-autònomes".

El diputat còrnic defensa que si Escòcia i Gal•les tenen dret a més autogovern degut a la seves característiques polítiques i culturals "úniques", també Cornualla hauria de ser reconeguda com a nació i gaudir dels mateixos privilegis que les dues nacions cèltiques.

Més informació: